Inspira

“Esti cea mai buna mama. Stii?”

Nu ai cum sa nu te indoiesti de tine, sa te intrebi daca esti o mama buna. Si nu ai cum sa nu iti doreste mereu sa fii cat mai buna, cea mai buna mama pentru copilul tau.

Mai obosesti, mai pierzi din rabdare, dar intotdeauna vrei tot ce e mai bun pentru copilul tau. Cand te indoiesti, aminteste-ti asta!

Mai iei o gura de cafea si te mai uiti o data pe fereastra. Te-ai trezit mai devreme ca de obicei si ragazul asta nebanuit lasa loc gandurilor sa se amestece prin cap la ora la care, de obicei, mai motaiau putin.
De cateva zile, copilul tau iti pare trist. Il tot intrebi daca il supara ceva, el iti spune ca nu si, totusi, nu il crezi. Inchizi ochii si in minte iti vine privirea lui neconvingatoare.

Uneori te indoiesti de tine, dar adevarul e ca esti cea mai buna mama pentru copilul tau

Si-atunci, gandurile tale acelea trezite prea brusc incep sa topaie precum floricelele. Se apropie, se lovesc, fug unele de altele, apoi se amesteca nebuneste. Unul mai vioi iese in fata: “Dar daca EU am gresit?”. E un gand cu frati si surori.. “Dar daca trebuia sa fiu mai atenta?”…”Dar daca eram mai calma?”…”Dar daca trebuia sa fac …altfel?”

Incepi sa iti reprosezi cuvinte si gesturi. Si e un drum pe care te poti rataci

Te intorci instantaneu in zile si momente trecute si incepi sa iti cauti greseli. Si cum mai gasesti! Ziua in care ai descoperit un sendvis indesat cine stie cand in sertarul cu acuarele, creioane si pixuri… Mirosul te-a atras ca un magnet. Si te-ai suparat si l-ai certat si nu l-ai mai lasat la joaca. Acum, ai vrea sa fi luat totul mai in gluma.. Cat de mult ai vrea sa dai timpul inapoi!

Zeci de mici intamplari nebagate de seama se transforma in niste balauri

Ziua in care te-a sunat sa iti povesteasca nici nu mai stii ce isprava, dar chiar n-aveai timp si, acum, cand te gandesti, ti se pare ca l-ai repezit. Daca ai putea schimba asta acum! Cat dura? Un minut? Doua?
Si seara recenta in care ar mai fi trancanit cu tine o ora inainte de culcare… Te-ai straduit, dar nu voiai decat sa doarma si sa dormi… Si cum ai adormit in vreme ce copilul tau iti povestea ceva! Ai vrea inel ori buton magic sa te intoarca in acel moment si sa te tina treaza inca vreo 10 minute!

(V ema)

Sunt momente in care, brusc, ajungi sa iti reprosezi mii si mii de lucruri. Nimicuri din trecut devin dihanii amenintatoare. Ajungi sa te intrebi, sa te indoiesti, sa regreti, sa vrei sa schimbi…

Uneori, e chiar atat de simplu: trece totul cu o imbratisare

Aici esti si tu acum, in dimineata in care te-ai trezit mai devreme ca de obicei, cu o cafea in fata si cu imaginea copilului tau trist in minte. Tot drumul nebunesc prin trecut te-a intristat cumplit… Pui capul pe masa si incerci sa alungi tot… oricum nu poti schimba. Deodata, simti imbratisarea si auzi vocea adormita a copilului care a intrat tiptil in bucatarie.

Cand eram mai necajita, a smitit imbratisarea calda a copilului meu

“Buna dimineata, mama! Te rog sa ma ierti ca am trancanit acum cateva seri, cand tu erai obosita si eu aveam chef de vorba… Adica.. stiu si eu ca uneori ti-e mai somn si nici nu aveam mare lucru de zis.. M-ai intrebat de ce sunt trist. Nu-s trist, sunt doar putin suparat pe mine. Ma ierti? Te iubesc!”

Nici acum nu stii sigur ca esti cea mai buna mama din lume? Si cand razi si te joci cu el, si cand dormi din picioare si-ti mai pierzi din rabdare!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *