Din Viata

Tatii de fete pot fi foarte furiosi. Pe baieti, mai ales

Uneori, din furia asta a unui tata de fata poate sa iesa ceva surprinzator. O scrisoare catre cel ce va fi sotul fiicei sale

Povestea e relativ simpla: tatal unei fete a descoperit, brusc si din intamplare, cam ce le ingrijoreaza pe tinere. Implicit, ce ar putea sa o ingrijoreze si pe fiica sa.

A fost ca si cum cineva a deschis putin usa catre lumea secreta si complicata a adolescentelor. Inauntru, tropaia – cu chip uratoi si picioare strambe – unul dintre gandurile care le bantuie si chinuie pe cele mai multe dintre el. Si are legatura cu baietii, desigur. Tatal a vazut, mai intai si-a iesit din pepeni, apoi s-a apucat sa ii scrie fiicei sale.

Daca parintii ar putea intra macar 5 minute in mintile si in suflete copiilor lor adolescenti, totul ar capata sens

“Draga mea,

Zilele trecute, eu si mama ta cautam ceva pe Google. Am pus primele cuvinte ale intrebarii si Google ne-a dat rapid o lista a celor mai populare cautari. Cococata in varful listei, era aceasta intrebare: “Cum sa-l fac sa ramana interesat de mine?”

M-a inmarmurit.. Si am inceput sa citesc strategii si raspunsuri in articole despre cum sa fii sexy, cand sa il servesti cu bere sau daca e mai bine sa ii oferi rapid un sendvis si un numar infinit de feluri in care tu, ca fata, sa il faci pe el, baiatul, barbatul sa se simta destept si superior.

Dupa ce am trecut de soc, m-am enervat.

Draga mea, n-a fost si nici nu va fi vreodata treaba ta “sa-l faci sa ramana interesat de tine”!!

„Esti valoroasa. Pur si simplu, asa esti tu! Si sa nu uiti ca toti oamenii sunt la fel!”

Mititica mea, singura ta grija e sa iti cunosti cat mai bine sufletul si sa ajungi in acel loc de nezdruncinat, care nu e zguduit din temelii de respingere si de pierderi. Sa ajungi sa stii singura ca meriti interesul cuiva, ca esti valoroasa. (Iar daca reusesti sa nu uiti ca toti oamenii sunt valorosi si merita interesul cuiva, bataliile tale din viata vor fi mult mai usor de castigat.  Dar asta e o scrisoare pe care am sa ti-o scriu alta data.)

Daca vei ajunge sa crezi in tine in acest fel, vei fi atragatoare in cel mai important inteles al cuvantului: vei atrage un baiat care stie si poate sa fie interesat de tine si care vrea sa isi petreaca tot restul vietii in preajma ta.

Vrei, de cand se naste, sa fii sigur ca fetita ta va putea intr-o zi sa isi ia zborul, increzatoare si fericita

Mititica mea, vrea sa iti vorbesc despre baiatul pe care nu trebuie sa il faci sa fie interesat de tine, pentru ca el stie deja ca tu esti interesanta.

E cel mai firesc lucru din Univers: sa vrei, intotdeauna, ce e mai bun pentru copilul tau

Nu-mi pasa daca isi pune coatele pe masa cand mananca, atata vreme cat a putut sa vada ca, atunci cand zambesti, strambi din nas intr-un anume fel. Si, de-atunci, nu se mai opreste din privit asta! Nu-mi pasa daca nu o sa joace niciodata golf cu mine, at ata vreme cat o sa se joace cu copiii pe care tu ii vei darui!

Orice tata viseaza la ziua in care isi va duce dupe fiica la altar. Si stie ce isi doreste de la acest baiat, pentru binele si fericirea ei

Nu-mi pasa daca nu e cel mai organizat si chibzuit barbat, atata vree cat isi urmeaza mereu inima, iar ea il duce mereu catre tine.

Nu-mi pasa daca e puternic sau slab, atata vreme cat tu poti sa scoti la iveala oricand in preajma lui acea forta incredibila care este in inima ta.

„Oricat ar fi de diferit de mine, tot ami ceva in comun cu barbatul cafre te va iubi: pe tine”

Nu imi pasa cu cine voteaza, atata vreme cat alege in fiecare zi sa onoreze prezenta ta in viata lui. Nu imi pasa ce culoare are pielea lui, atata vreme cat picteaza tabloul vietii voastre in culorile rabdarii, intelegerii, sacrificiului, vulnerabilitatii si iubirii. In cele din urma, mititica mea, daca dai peste un astfel de barbat si ti se pare ca eu si cu el nu avem nimic impreuna, sa stii ca te inseli. De fapt, avem in comun tot ce e mai important: pe tine!

Petru ca, mititica mea, singurul lucru cu care “il faci sa ramana interesat de tine” esti tu.

Tipul vesnic interesat de tine,

Tata”

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *