Din Viata

Orice mama ajunge la epuizare. Si mesajul e pentru orice mama

Nu esti singura care oboseste, nu esti singura care se pomeneste ca plange cu trei sacose in mana, cu capul pe volan sau undeva ascunsa in baie!

Sa fii parinte e una dintre cele mai mari bucurii cu putinta. Este o experienta unica, extraordinara, complexa. Cu tot cu momentele ei cand devine o experienta coplesitoare.

Acum, razi si te joci cu copilul. Apoi, descoperi fascinat cum mai decopera inca un pic lumea..  Sunt zilele in care vine fericit de la scoala si sunt zilele in care se intoarce acasa plangand. Mai sunt noptile de nesomn in care e racit si ii pandesti fiecare rasuflare. In fiecare dintre aceste momente, parintii trebuie sa fie acolo. Puternici, rabdatori, intelegatori, veseli…

Sa fii parinte e ca si cum ai fi vesnic intr-un rollercoaster

Dar nu este intotdeauna chiar atat de usor sa faci fata. Pentru ca, la urma urmelor, sa fii parinte e o experienta cu suisuiri si coborasuri.

Bethany Jacobs e, la randul ei, mama. Si s-a hotarat sa vorbeasca exact despre momentele in care crezi ca lucrurile scapa de sub control. Ca le scapi tu, ca mama, din mana. Si simti ca n-ai s-o scoti la capat prea curand. E mesajul ei catre fiecare mama care se simte, la un moment dat, coplesita.

“Pentru mama care se ascunde in baie pentru ca are nevoie macar de un minut de liniste.. Se ascunde si lacrimile ii curg siroaie pe obraji…

Esti mama si e imposibil sa nu cedezi. Puri si simplu, iontr-o zi ti se pare prea mult! dar, ca printr-un miracopl, reusesti sa recapati forta aia uluitoare a unei mame

Pentru mama care se simte atat de obosita, incat simte ca, in curand, n-o sa mai reuseasca nimic. Si care nu vrea decat sa se intinda si sa aiba parte de odihna de care are atat de mare nevoie….

Uneori, ai vrea ca azi sa nu mai iesi din casa. Uneori, simti ca e prea mult ce te asteapta!

Pentru mama care plange singura in masina, care mananca pe furis ce apuca…

Pentru mama care plange ghemuita pe canapea dupa ce a tipat la copii, iar acum simte ca a exagerat si e coplesita de vina si de sentimentul ca nu e buna de nimic…

Pentru mama care incearca disperata sa intre in blugii aia vechi pentru ca nu vrea decat sa zambeasca atunci cand se uita in oglinda…

Pentru mama care n-ar vrea sa iasa din casa pentru ca, in fix acest moment, efortul i se pare prea mare si simte ca nu mai poate face fata…

Pentru mama care comanda iar pizza, pentru ca n-a mai apucat sa gateasca cum si ce si-a propus si promis…

Pentru mama care se simte atat de singura, oriunde ar fi: doar ea cu ea sau inconjurata de o mie de oameni…

Esti indeajuns de buna.

Esti importanta.

Esti valoroasa!

“Copilul tau nu te vrea decat pe tine. Pentru el, esti perfecta exact asa cum esti!”

Iar toate astea sunt doar niste momente. E o etapa din vietile noastre. Una grea si uneori innebunitoare. Pana la urma, merita tot efortul. Acum, e mai greu. Si e greu pentru atat de multi dintre noi in atat de multe feluri! Nu prea vorbim despre lucrurile astea, dar cred ca toti trecem prin ele. Oricum, sigur nu esti singura care se simte uneori coplesita! Si atunci, nu uita:

Cand te indoiesti de tine, uita-te o ochii copilului tau. Este cea mai buna si mai cinstita oglinda!

Esti tot ceea ce trebuie sa fii!

Dai tot ce e mai bun in tine!

In ochii aia micuti care se ridica spre tine, esti absolut perfecta. Copilul tau crede ca esti mai mult decat ceea ce trebuie sa fii!

Mainile alea mici care le cauta pe ale tale… Le cauta pentru ca sunt cele mai puternice. Iar copilul tau crede ca tu poti cuceri lumea.

Gurile acelea mici care se bucura de mancarea pe care tu o oferi… Copiii tai cred ca esti cea mai grozava si pentru ca burticile lor sunt pline!

Inimile mititele care cauta sa bata in acelasi timp cu a ta – copiii nu vor nimic mai mult, te vor doar pe tine,!

Pentru ca esti indeajuns de buna si chiar mai mult decat atat, mamico!

Esti extraordinara!

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *