Din Viata

Miracole exista! Poate ca nu ni se intampla tuturor, dar sigur ne apar in preajma

 

Viata nu se intampla chiar cum iti doresti. Dar poti sa speri, poti sa incerci, sa nu te dai batut. Si credinta ca vei reusi iti poate fi rasplatita

Uneori, pare sa n-aiba nici un sens: lucruri care, de regula, se intampla firesc oricui din jurul tau, pentru tine este imposibil.  Pare ca tie ti-e interzis un dar oferit tuturor celorlalti.

Milioane de cupluri din lumea intreaga duc o lupta teribila cu infertilitatea sau cu alte probleme reproductive

Nicole si Blaine Mike au incercat vreme de 10 ani sa devina parinti. 10 ani de agonie si extaz, de tratamente esuate si de traume. La un moment dat, se impacasera cu gandul ca lor nu le e dat sa devina parinti biologici. Si au incercat sa adopte un copil, dar nici asa nu au reusit.

Cand viata te intristeaza de prea multe ori, ajungi sa iti fie teama sa te bucuri

Exact atunci cand se pregatisera sa renunte de tot, Nicole a ramas insarcinata. N-a fost usor, toate experientele trecute ii faceau extrem de precauti si tematori. Dar, saptamana dupa saptamana, sarcina a mers bine si parea ca, in sfarsit,  miracolul se intampla!

Pana intr-o zi din saptamana 21 de sarcina, cand s-a intamplat exact unul din lucrurile de care se temeau cel mai mult: nastere prematura.

Marile batalii ale celei mai mici fetite

900 de grame avea micuta Meredith cand a venit pe lume. 900 de grame si un milion de probleme. Trei luni a durat lupta pentru viata ei. Trei luni cumplite, in care a facut pneumonie, un plaman i-a cedat, a suferit o operatie pe cord, trei luni in care i s-au facut transfuzii si interventii la ochi, pentru ca retina i-a fost serios afectata de nasterea prematura.

Micuta Meredith s-a nascut cu trei luni prea devreme. Aici, era la terapie intensiva (Foto: familia Metz, huffingtonpost.com)

Dar grija medicilor de la Centrul Medical al Universitatii din Tennessee, dragostea cin jur si forta ei incredibila au ajutat-o sa razbeasca,

Cele mai lungi luni: lunile in care viata a atarnat de un fir de par in fiecare zi

Dupa trei luni de lupta pentru viata, Meredith a plecat cu parintii ei spre casa. E micuta eroina a comunitatii, iar pe drumul de 90 de minute a fost intampinata cu bucurie la fiecare pas.

E inaltator cand bucuria unei familii devine bucuria tuturor

Tot oraselul s-a implicat in intampinarea ei: 100 de masini, artificii roz, baloane si ursuleti de plus uriasi i-au iesit in cale. “Stiam ca se pregatesc sa ne intampine, dar nu ne-am imaginat niciodata la asa ceva! A fost impresionant si coplesitor”, au spus parintii micutei.

Pentru multi, copiii sunt Darul firesc. Dar nu pentru toti. Stii cate femei si cati barbati de langa noi poarta aceasta chinuitoare si surda lupta? Iti doresti sa sai un copil. Visezi sa ai un copil. Incerci, astepti sa te bucuri, dar bucuria intarzie. Intarzie o data, reusesti destul de usor sa mergi mai departe. A doua oara, incepe sa apara teama. De la a treia oara incolo, bucuria se stinge, iar frica de piierdere capata forta tot mai mare.

Priveste putin in jurul tau…

In Romania, una din patru familii are aceasta problema. Ganditiva putin, pot fi vecinii de pe palier. Va intalniti la lift, la intrarea in scara, va salutati si sporovaiti. Nimeni nu stie povara celuilalt.

In Romania, 3 din 10 femei sufera de infertilitate. 1 din 4 cupluri sunt afectate de infertilitate 

Mergi la serviciu. Ori alergi grabita de colo pana colo, prin piata. Sau urci in metrou. Te-ai gandit vreodata ca trei din zece femei din preajma ta nu pot aduce copii pe lume? Si oare ai vrea sa te uiti si sa vezi ce e in sufletul lor?

Share:

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *